perjantai 22. toukokuuta 2015

Katuparantajia Helsingissä



Pääkaupunkiseudulla liikkuu parantajahuijareita, joten olkaa varuillanne. Näin uutisoi Hesari, vaikkakin epäsuorasti[1].
Parantamisen logiikka pohjaa siihen, että Raamatussa Jeesuksen kerrotaan parantaneen sairaita ja uskovat omaisivat saman taidon. Aktiolaiset sanovat parantaneensa aamulla muun muassa nuoren miehen lonkkavaivan ja kasvattaneensa erään teinitytön jalan pituutta.” –HS

Yksi heidän tempuistaan on kasvattaa jalkasi saman pituisiksi rukoilemassa Jessen nimeen. Tämä on yksi tunnetuimmista katuhuijauksista, kuten selviää alla olevasta videosta. Videossa vilahtaa myös juuri se Todd White, joka pitää messunsa Helsingissä.



Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että tuon tempun tekijät olisivat huijareita tietoisesti. Uskonnoilla on vaan jännä kyky saada ihmiset tekemään mitä ihmeellisimpiä asioita. On hyvin todennäköistä, että tempun suorittajat uskovat oikeasti auttavansa näitä ohikulkijoita, vaikka todellisuudessa kyseessä on korkeintaan plasebo-ilmiö.

Nyt tekisi mieli mennä etsimään nuo henkilöt ja riisua heti kengät pois jalasta, kun he yrittävät parantaa jalkojeni "pituuseroa". Mahtaisikohan onnistua?

Tutkija kellarista



[1] http://www.hs.fi/kaupunki/a1432265145025

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti